Workshops

WGP verzorgt workshops theater, literaire creatie en poëzie voor scholen, cultuurcentra en vormingscentra. Doelgroep: kinderen, jongeren en volwassenen. Enkele mogelijkheden: begeleiding theaterweken of weekends, korte of langere lessenreeksen en/of initiaties theater, kortverhalen of poëzie schrijven, inleefsessies verhalen en poëzie proeven, muzische vorming... Ook een aanbod 'theater, verhaal of muziek op maat' voor opendeurdagen en/of festivals behoort tot de mogelijkheden. Andere initiatieven zijn bespreekbaar.

Bekijk hier het resultaat van een driedaagse workshop met jongeren: http://youtu.be/Yi9AKbr8bLU

Begeleiding: Wim Geysen (eventueel ism Tine Byloo)

Tine Byloo is gediplomeerd lerares Lager Onderwijs. Zij werkt als dramadocente voor de Academies van Beringen, Kalmthout en Kapellen. Daar geeft zij Woord (voordracht, dictie, toneel en drama) en is mede-bezieler van 'Kunstverkenner', een project dat kansarme en allochtone jongeren de kans biedt om op een actieve manier te proeven van theater, muziek en dans. Ook andere geïnteresseerden kunnen deelnemen aan het project, waardoor de integratie tussen de verschillende culturen wordt bevorderd. Tine regisseert theaterstukken voor jongeren en geeft Muzische Vorming in diverse kleuter- en basisscholen. Zij behaalde de diploma's dansanimator en de hogere graad Muziek en Woord voor Toneel, Voordracht en Piano.

Wim Geysen behaalde het diploma Regent Nederlands-Geschiedenis-Aardrijkskunde en gaf in het verleden tal van workshops poëzie en verhalen schrijven in opdracht van diverse scholen en vormingscentra. Voor zijn eindwerk 'Noem mij maar poëzie, aangenaam - het schrijven van gedichten in de klas' - behaalde hij een grote onderscheiding. Wim heeft ruime ervaring in theaterregie en het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen in improvisatie- en theaterworkshops. Hij verzorgde o.a cursussen voor Het Werkhuys (Borgerhout), De Schakel (Waregem), Volkshogeschool Antwerpen, Dakhuus (Brasschaat) en de Antwerpse Schrijversacademie. In april 2014 ging hij  - op vraag van het Rode Kruis Opvangcentrum Sint-Niklaas - gedurende enkele weken aan de slag met de bewoners. Die ontmoetingen resulteerden in een film en live-performance rond woord, poëzie en muziek, georganiseerd in het kader van Erfgoeddag 2014. 

Prijs: variabel volgens opdracht