Vroemtuut

Een wildebras in Dierendorp

EMOTIES IN HET VERKEER

Intiem figurentheater voor de allerkleinsten. SPEELMAT en VERHAAL OP BESTELLING!

Een verkeersongeval en de gevolgen ervan in de kleuterklas bespreken kan een moeilijke opgave zijn voor een leerkracht. Het is immers een emotioneel geladen thema en elke kleuter beleeft dit op zijn manier. Een theaterstuk kan een opening maken om rond een aangrijpende gebeurtenis, die een verkeersongeval toch is, te werken.

Omdat het verhaal een klassikaal gedeelde ervaring wordt, zet dit de kleuters aan om te praten over eigen ervaringen in het verkeer en worden gevoelens en (veilig) gedrag bespreekbaar gemaakt. Op een creatieve en niet belerende manier wordt duidelijk gemaakt dat het verkeer er is voor iedereen en dat het geen vijand hoeft te zijn.

Vroemtuut is speciaal ontwikkeld voor 2,5 tot 5-jarigen. Wim Geysen maakt de keuze om voor deze leeftijdsgroep heel ‘direct’ te werken. De kleuters zitten rond een speelmat. De leerkracht vertelt het verhaal (opgestuurd na boeking) aan de hand van de bijgeleverde figuren en de speelmat. Langs de ene kant staat er een grote boom waarin de poppen van Punkie, Plumeau en Oehoe verborgen zitten en aan de andere kant van de stad bevindt zich het konijnenhol van Corry Konijn. En dan is er natuurlijk ook nog die vervelende Vroemtuut die de hele buurt onveilig maakt!Het maximaal aantal toeschouwers is dertig. Op die manier wordt een zo groot mogelijke interactie gewaarborgd. De vertelling duurt ongeveer drie kwartier. 

Tekst en concept: Wim Geysen en Peter Van Gucht
Creatie speelmat en poppen: Liesbeth De Bruyn en Maarten De With

Huurprijs speelmat & figuren/ verhaal opgestuurd na boeking. 

Info & financiële afspraken: boeking@wimgeysen.be

Reactie: 

'Wij waren erg enthousiast over de voorstelling en vinden het een aanrader. De kinderen waren helemaal mee in het verhaal en deden actief mee. De inhoud was goed te volgen en op een speelse manier werd er toch heel wat geleerd. Het was ook zeer visueel wat voor kleuters echt wel nodig is, zeker als er anderstalige kinderen bij zijn.' Basisschool De Feniks, Gent

Wim Geysen Theaterproducties

version Française du spectacle Flits!
Over seksualiteit en haar schaduwkant
Vrijdagavond, feestavond!
Meertalig muziektheater rond WO I
We zijn niet bang, we zijn niet bang!