Twintig jaar auteur - publieksontmoetingen!

ROMANS

Lek, Vuur, SpiegelschriftStille Zaterdag & Grens

NON-FICTIE

Op het botWat de huid fluistertZonder afscheidHart's Tocht & Jong! (en ziek)

Meer info over deze publicaties vind je op deze website bij 'Boeken'. 

Wim is al twintig jaar een graag geziene gast in scholenverenigingen en bibliotheken. Daar verzorgt hij geanimeerde literaire lezingen over zijn boeken en theaterwerk (met ondertussen meer dan twintig opgevoerde theaterteksten) voor jongeren (15+) en volwassenen. Hij geeft ook multimediale lezingen rond verkeers(on)veiligheid. Indien je graag een lezing boekt, is het goed om weten dat hiervoor subsidie mogelijk is. De literaire lezingen worden financieel ondersteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren, de lezingen rond verkeer door Slimme Mobiele Scholen (VSV).

 

Literaire lezingen

Onderwerp:

Voorstelling van het literaire werk, bespreking van de behandelde thema's, ervaringen met het schrijversvak, het creatieve proces dat gevolgd wordt bij het tot stand komen van nieuwe teksten, het verband auteur-theatermaker. Doelgroep: jongeren en/of volwassenen.

Aanpak:

Deze lezingen op basis van Wims romans, non-fictieboeken en theaterwerk zijn een 'kapstok' waaraan - naast het verhaal achter de schrijver en het tot stand komen van literair werk - ook heel wat maatschappelijke thema's (misdaad en straf, psychiatrie, engagement, tienerzwangerschap, grensoverschrijdend gedrag, verkeers(on)veiligheid, brandwonden, zelfbeeld, kanker, depressie & zelfdoding) kunnen worden opgehangen. Via diverse invalshoeken (voorlezen, vertellen, videofragmenten, musiceren, acteren) betrekt Wim zijn publiek bij de lezing: interactie troef!

Lezingen 'op maat': Wim biedt organisatoren de mogelijkheid om gezamenlijk te bepalen op welke thema's/ aspecten van het schrijverschap de nadruk komt te liggen tijdens de lezingen!

'Als er iemand de vinger aan de pols van de doelgroep heeft, dan wel Wim Geysen.' - Cutting Edge

Duur: 90 minuten

Info & financiële afspraken: boeking@wimgeysen.be

 

Wim Geysen Performance

Vrolijk muziekprogramma voor kinderen en families
samenwerking met contrabassist Joris Vanvinckenroye (BASta, Aranis)
oerbos ‹ het~;-sen › 0.1 bos waaraan de mens niets heeft veranderd (van Dale)
Creatief muziekprogramma met een flinke dosis zelfrelativering