TURF

TURF: met een knipoog naar onze roots, natuurlijke brandstof, voedingsbodem voor groei.

TURF is een sociaal artistiek muziekproject. De band brengt eigen, Nederlandstalige nummers en maakt uitstapjes naar de betere Nederlandstalige pop, rock en kleinkunst. De groep verzorgt avondvullende programma's en is ook beschikbaar voor (familie-)optredens.

TURF wordt gedragen door:

Wim Geysen (composities, teksten, akoestische gitaar en zang)

Witse Geysen (drums)

Werner Martens (akoestische gitaar en backing vocals)

Dirk Michielse (basgitaar)

Erwin Nuytemans (elektrische gitaar)

Frans Van Geel (composities, elektrische gitaar en backing vocals)

Wim Van Deuren (composities en toetsen)

Stefan Van Puymbroeck (toetsen)

Ons eerste project: de creatie van een full-cd voor Gemeente Wuustwezel.

Doel: door middel van elf Nederlandstalige nummers met een grote variatie aan muziekstijlen - de organisaties, verenigingen en relevante initiatieven van gemeente Wuustwezel op de kaart te zetten, de inwoners samen te brengen en te zorgen voor een positieve uitstraling van de gemeente over de grenzen van het grondgebied heen.

Volgende thema’s/initiatieven komen aan bod:  de Bredabaan, volksfiguur Sterke Peer, de Zandbergrun (evenement voor andersvaliden), de Bloemencorso, een ode aan wielrenner Nathan Van Hoydonck en supporterscafé De Pothoek, De Lichtstoet en intrede van de Sint, de bibliotheek, de jeugdverenigingen, de Doodendraad (elektrische afspanning ten tijde van WO I), Coda (palliatief zorgcentrum), en vele andere - verzameld in ‘Wezel’ - het ‘lijfnummer’ van Wuustwezel.

De voorbije maanden werd hard gewerkt aan de voltooiing van de nieuwe nummers. Opnames van de demo gebeurden in de Ghosttown Studio (Hemiksem). Voor de opname van de full-cd streken wij neer in de feestzaal van Café De Zandberg (Wuustwezel). De opnameleiding was in handen van Peter Acoustic, die ook zorgt voor de verdere mixing. Mastering gebeurt door Barry Gardner, Londen.

De lancering van de full-cd is voorzien op vrijdag 30 november 2018 in GC Kadans, Achter d’Hoven, Wuustwezel. Een gedeelte van de opbrengst van dit concert zal worden geschonken aan CODA, centrum voor palliatieve zorg.

CD TURF - GRENZELOOS WUUSTWEZEL

- Lady Bredabaan

- Sterke Peer

- Liefde voor klassiek(ers)

- Doedieboekenitoe

- Wij en ik

- Lichtstoet

- Zandbergrun

- Doodendraad

- Tijd om te spelen

- Bedankt voor de bloemen

- Wezel

Voor het nummer ‘Wezel’ kregen wij de gewaardeerde steun van volgende muzikanten: Ben Wouters (trompet), Yoran Vanherck (saxofoon), Eric De Ruysscher (trombone) en Gino Cornelissens (bastuba).

TURF werd in de voorbereidingsfase reeds opgepikt in ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Gazet Van Antwerpen’. Het initiatief werd ook goedgekeurd als 'bovenlokaal cultuurproject' door de Wuustwezelse Cultuurraad.

Meer informatie over TURF vind je op onze facebookpagina en op www.wimgeysen.be. De groep is beschikbaar voor live-optredens. Contact: Wim Geysen - wimgeysen@gmail.com – 0486/756037

TURF is een sociaal artistiek muziekproject. De band brengt eigen, Nederlandstalige nummers en maakt uitstapjes naar de betere Nederlandstalige pop, rock en kleinkunst. De groep verzorgt avondvullende programma's en is ook beschikbaar voor (familie-)optredens.

Wim Geysen Performance

samenwerking met contrabassist Joris Vanvinckenroye (BASta, Aranis)
oerbos ‹ het~;-sen › 0.1 bos waaraan de mens niets heeft veranderd (van Dale)
Creatief muziekprogramma met een flinke dosis zelfrelativering
Vrolijk muziekprogramma voor kinderen en families