Spiegelschrift

Spiegelschrift

Een brief.
Ik schrijf je een brief, ook al ken je me niet.
Het is de enige manier.

Het begin van een intensieve briefwisseling tussen twee jonge mensen. Babbe heeft alles om gelukkig te zijn. Dennis ís gelukkig. Spiegelschrift werpt een licht op hun twijfels, gevoelens, verlangens: heeft het leven zin, wat is geluk, is de dood een antwoord...

Deze briefroman is het resultaat van de samenwerking tussen Bart Demyttenaere en Wim Geysen. Hun vorige werken inspireerden hen om tot dit gezamenlijk project over te gaan. Een verhaal achter een verhaal dus.

'Spiegelschrift' deed van bij zijn verschijnen heel wat stof opwaaien. Het boek werd bekroond en eindigde op de vierde plaats in de literaire Top 1000, een initiatief van boekhandel De Groene Waterman. Spiegelschrift werd ondertussen door Claude en Elise Raucy vertaald in het Frans onder de titel 'De toi à moi' (uitgeverij Mijade - 2007). Het theaterstuk 'Spiegelschrift - een intieme vertelling' wordt opgevoerd voor verenigingen, cultuurcentra en scholen.  

Eerste druk: 2001 
Tweede druk: 2002
Derde druk: 2004

ISBN 99 03 19906 6

REACTIES:

‘In België is zelfmoord na verkeersongevallen de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren. Dat is niet bepaald opbeurend nieuws, maar misschien wel een drijfveer om neerslachtige tieners de briefroman Spiegelschrift cadeau te doen.’ (De Morgen)

‘De auteurs hebben zich zo in de personages ingeleefd dat je moeilijk kunt geloven dat deze twee mensen niet echt bestaan. Je dringt als lezer diep binnen in de gedachtenwereld van een suïcidaal iemand en dat is erg beklijvend. Een fantastisch boek.’ (Goed Gevoel)

‘Uitstekende roman die in briefvorm de ontwikkeling van beide hoofdpersonen overtuigend schetst. Waardevolle aanwinst voor de Nederlandstalige literatuur.’ (Nederlandse Bibliotheek Dienst)

'De brievenroman Spiegelschrift verscheen in september jongstleden. Hij moet ergens een collectieve snaar hebben geraakt, want de reacties waren overweldigend.' (De Kern)

‘Het boek is een tijdsdocument.’ (Het Belang Van Limburg)

‘Spiegelschrift is een intiem verhaal. Het is persoonlijk, ontroerend, intriest en tegelijkertijd ook hoopvol en grappig.’ (De Standaard)

‘Spiegelschrift: een aanrader voor elke jongere en volwassenen die interesse heeft in de leefwereld van zijn of haar zoon en dochter.’ (De Kijker)