Fons & Floor - Hijs de schotelvod!

Thema: 
Muzische vorming

Vrolijke, creatieve en interactieve voorstelling met tal van mogelijkheden rond muzische vorming. De verbeelding aan de macht!

Fons & Floor nemen de kinderen (en hun ouders) mee op een fantastische, muzikale en hilarische reis in hun papieren boot! Op verzoek van de gekke Kapitein Ego - 'Kom me halen en ga onderweg op zoek naar de grootste schat!' - start vanuit de keuken een onvergetelijke tocht langsheen diverse vreemde eilanden. Zo belanden Fons en Floor o.a op Spiegelei-land, Elektronika, Prestatia, de Karaokische eilanden en Kokkerelia.

'Hijs de schotelvod!' kadert in de lessen muzische vorming op school. Deze bijzonder interactieve voorstelling kan worden geboekt als een op-zich-zelf-staande theaterbeleving, als dagvullende activiteit of als rode draad voor een muzische meerdaagse. Het stuk versterkt de sociale competenties en leert kinderen en hun ouders met een heldere blik te kijken naar hun omgeving. Daarnaast wordt er heel veel ruimte geboden aan de jonge toeschouwers om mee te spelen, te zingen en te musiceren. In samenwerking met studenten van de Karel de Grote Hogeschool werd een uitgebreid voor- en natraject uitgewerkt waarmee leerkrachten of begeleiders - al dan niet in samenwerking met Fons en Floor - verder aan de slag kunnen gaan met de jonge toeschouwers. De creatieve verbeelding aan de macht!

Hijs de schotelvod! was te gast in scholen & cultuurcentra. In juli 2017 vormde de voorstelling de basis voor acht opeenvolgende avonden kinder- en familieanimatie voor organisatie Intersoc in Hotel Les Diablons, Zinal, Zwitserland.

Tekst, muziek en spel: Tine Byloo en Wim Geysen

Doelgroep: kinderen 5-12 jaar en families

Info, mogelijkheden en prijzen: boeking@wimgeysen.be