De Matrassenkoning

De Matrassenkoning – multimediale performance en lezing door Wim Geysen

AANBOD VOOR SCHOLEN, VERENIGINGEN EN ORGANISATIES

Een vader, een dochter en een draagtas vol dromen. Dat zijn de ingrediënten voor een sprookjesachtige, poëtische vertelling over de kracht van fantasie, het krijgen van kansen en de zoektocht naar Geluk. De Matrassenkoning is een universeel verhaal over onze samenleving en armoede in het bijzonder, gezien door de ogen van een kind.

Voor de uitwerking van de tekst liet auteur en theatermaker Wim Geysen zich inspireren door de beelden van fotograaf Wim Rosiers. De begeleidende  soundtrack is van de hand van contrabassist Joris Vanvinckenroye. Peter Acoustic zorgde voor indringende filmbeelden; René Vanhove staat in voor de algemene beeldregie en technische ondersteuning.

Na de performance (30’) gaat de auteur dieper in op de aangehaalde thema’s via een interactief, geanimeerd gesprek met getuigenissen, praktische voorbeelden en stellingen.

Deze multimediale performance/ lezing -  geschikt als een op zich zelf staand geheel of kaderend in projectdagen/ gespreksavonden - kan desgewenst worden gecombineerd met een reizende fototentoonstelling van de Agorakring en/of muzikale live-begeleiding door de componist (facultatief, op aanvraag). 

TRAILER: https://youtu.be/NMEdF3pH_YU

DE PERFORMANCE IS OOK BESCHIKBAAR IN ENGELSTALIGE VERSIE!

Duur: 60’

Doelgroep: jongeren 15+, volwassenen

Maximaal aantal toeschouwers: 75 / meerdere presentaties op een dag mogelijk               

Vragen, interesse? boeking@wimgeysen.be / 0032 (0) 486432774

Wim Geysen Performance

samenwerking met contrabassist Joris Vanvinckenroye (BASta, Aranis)
oerbos ‹ het~;-sen › 0.1 bos waaraan de mens niets heeft veranderd (van Dale)
Creatief muziekprogramma met een flinke dosis zelfrelativering
Vrolijk muziekprogramma voor kinderen en families